Zagreb

Zagreb

Zagreb je grad zelenih parkova i šetnji, s mnogo mjesta koja treba posjetiti. On i dalje čuva svoj šarm i atmosferu koja ga čini jedinstvenim gradom zbog bogate povijesne i kulturne baštine koja ima korijene u srednjoeuropskoj urbanoj kulturi.

Zagreb je grad koji nagrađuje nezaboravnim iskustvom i doživljajem one koji idu pješice. Stvoren je za ispijanje kave u trajno punim kafićima, odlaske u muzeje i galerije te uživanje u kazalištima, koncertima ili kinu. U svako doba godine nudi svima svoju povijest, gastronomiju, sportske aktivnosti na Sljemenu i Jarunu te izvrsne festivale i sajmove.

Mnogobrojne neoklasicističke zgrade, barokni ambijent Gornjeg grada, šarmantne tržnice i prostrane ulice i trgovi podsjećaju na Beč. Središte grada Zagreba sastoji se od četiri područja: Trg Bana Jelačića – glavni zagrebački trg, Kaptol i Gornji grad s brdovitim položajem u središtu i zgradama katedrale i Vlade, Gradec sa šarmantnim trgovima i lisnatim ulicama te Donji grad – prometno poslovno središte Zagreba.